• thumb1
  • thumb2
  • thumb3
  • Meer informatie:
    Tel: 0345 51 51 41
    info@streef-reizen.nl
Offerte aanvragen
nieuwsbriefMeld mij
aan voor de nieuwsbrief

Groepsdagtochten

Terug

Brussel Atomium Paleis te Laken


Het Atomium, symbool van Brussel en België, is een internationale toeristische trekpleister. Dit unieke staaltje architectuur voor de Wereldtentoonstelling van Brussel (Expo 58) is vandaag de meest populaire attractie van de hoofdstad van Europa. Het Atomium werd door André Waterkeyn ontworpen voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Het monument op de Heizel symboliseert een ijzerkristal dat 165 miljard keer is uitvergroot. Dat idee verwijst naar de macht van de atoomenergie die in de jaren 50 in volle ontwikkeling was.

Paleis en Park van Laken
Het Paleis van Laken werd gebouwd tussen 1782 en 1784. Het kasteel deed dienst als buitenverblijf voor de Oostenrijkse aartshertogin Maria-Christina en haar man Albert van Saksen-Teschen. In die tijd heette het domein Kasteel van Schoonenberg. In 1804 zou het kasteel gesloopt worden, maar het werd op het nippertje gered door Napoleon. Hij liet het restaureren en plaatse meubels uit Parijs, waarna hij het doorverkocht aan zijn echtgenote Joséphine de Beauharnais. Napoleon zelf heeft het paleis vaak bezocht.

Via Gorinchem gaan we naar Wagenberg voor de koffie met gebak, vervolgens gaan we door naar Antwerpen en Brussel. Met een rondrit gaan we langs bezienswaardigheden o.a. het Atonium en het Paleis te Laken. Daarnagaan we richting Wagenberg waar we in de omgeving gaan dineren.

Deze dagtocht duurt van 8.30 – 21. 00 uur

Programma


Zoals altijd is deze groepsreis met veel zorg door ons samengesteld. Heeft u echter eigen wensen of voorkeuren, dan kunnen wij onze aanbieding altijd aan uw wensen aanpassen. Neem gerust contact op met onze reismedewerkers!

Inclusief


1 x koffie met gebak
Rondrit langs bezienswaardigheden Brussel
3 gangen diner
Vervoer per luxe touringcar

Exclusief


Extra kilometers

Meer informatie


deze reis gaat over de grens, dus u heeft een geldig identiteitsbewijs nodig

AfbeeldingenGroepsprijzen


  • > 54 - Op aanvraag