• thumb1
  • thumb2
  • thumb3
  • Meer informatie:
    Tel: 0345 51 51 41
    info@streef-reizen.nl
Offerte aanvragen
nieuwsbriefMeld mij
aan voor de nieuwsbrief

Groepsdagtochten

Terug

Voerstreek in Belgie en Ciderfabriek


In 1898 keert Joseph Ruwet terug van een reis naar Normandië waar hij ingewijd is in het fabriceren van de plaatselijke drank : de cider. De overeenkomsten tussen het Normandische wallenlandschap en de vele boomgaarden van het Land van Herve zetten hem ertoe aan in het centrum van het dorp Thimister de ciderfabriek en azijnstokerij Joseph Ruwet op te richten. De zaak kent al heel gauw veel succes en verschaft aan de bevolking erg nuttig, hoewel voornamelijk seizoensgebonden werk. De kleine landbouwers vinden een nieuwe afzet voor de enorme hoeveelheden appelen die de boomgaarden elk jaar opleveren. De hele 20ste eeuw lang maakt het fabriekje onvermoeibaar deze mousserende drank die men in ons land, maar ook buiten de grenzen, op tafel zet. Drie generaties Ruwets volgen elkaar op aan het hoofd van de onderneming. Vandaag is het nog steeds een van de voornaamste ciderfabriek van het land.

Via ’s Hertogenbosch en Eindhoven rijden we naar Thorn voor de koffie met gebak. Aansluitend naar de mooie omgeving van Gronsveld alwaar we een koffietafel nuttigen. Vervolgens gaan we door de Voerstreek waar we een bezoek brengen aan de Ciderfabriek in Thimister, dan richting Soerendonk voor het diner.

Deze dagtocht duurt van 8.30 – 21. 00 uur

Programma


Zoals altijd is deze groepsreis met veel zorg door ons samengesteld. Heeft u echter eigen wensen of voorkeuren, dan kunnen wij onze aanbieding altijd aan uw wensen aanpassen. Neem gerust contact op met onze reismedewerkers!

Inclusief


1 x koffie met gebak
1 x koffietafel
Bezoek ciderfabriek
3 gangen diner
Vervoer per luxe touringcar

Exclusief


Extra kilometers

Meer informatie


deze reis gaat over de grens, dus u heeft een geldig identiteitsbewijs nodig

AfbeeldingenGroepsprijzen


  • > 54 - Op aanvraag